POMEMBNO OBVESTILO PACIENTOM

Epidemija COVID-19 JE PREKLICANA, vendar so nekateri ukrepi povezani z omejevanjem bolezni COVID19 še v veljavi.

Spoštovani pacienti,

obveščamo vas, da z dnem 18.5.2020 PONOVNO ODPIRAMO ZOBNE ORDINACIJE, potem ko so bile od 16.3.2020 vse zobozdravstvene ordinacije zaprte in so vsi izvajalci zobozdravstvenih storitev morali prekiniti izvajanje storitev na podlagi 3. člena Odloka o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (Uradni list RS št. 22/2020 z dne 13. 3.2020.

Zobna ordinacija Dentalnega centra dr.Lah Kravanja s koncesijo za odrasle, na lokaciji ZD Kot 85, Bovec bo ponovno ordinirala od 18. 5. 2020 dalje po utečenem urniku, a po predpisanih postopkih dela za omejevanje bolezni COVID19. Vsi pacienti morajo biti predhodno telefonsko naročeni in triažirani z vprašalnikom en dan pred terminom, zato bo naročanje sprotno in postopno. Že dodeljene termine je tudi potrebno predhodno preveriti! Vstop v ZD in ordinacijo bo še omejen na vhodu v ZD, dovoljen le za naročene in z nameščeno masko ter izmerjeno tel. temperaturo. Zadrževanje v stavbi in čakalnicah ZD ni zaželeno. 

Vsi, ki potrebujete zobozdravstveno pomoč ali nov termin obravnave, pokličite po telefonu 05 3896303. Dosegljivi smo od ponedeljka do četrtka med 8.00 in 9.00 uro ter ponedeljka do srede od 17. do 18. 30 ure. Po oceni stanja bomo določili nov termin za obisk. Prosimo, da pretehtate nujnost stanja in se držite navodil. Če nimate izbranega zobozdravnika lahko za razpored dežurnega zobozdravnika v regiji pokličete tudi v ZD Tolmin na tel: 05 3881120 za Tolmin, Kobarid in Bovec. 

V dežurni ambulanti v Novi Gorici bodo obravnavani samo nujni pacienti z bolečinami po obvezni predhodni triaži. (Lokacija: levi vhod ZDZV Nova Gorica, Stomatološka poliklinika, Gradnikove brigade 7, Nova Gorica, klet, dežurna ambulanta. Urnik: od 8.h do 12.h, ob sobotah, nedeljah in praznikih po veljavnem razporedu za 2020, tel: 📞 05 3355534

V dežurni ambulanti se obravnava le NUJNA STANJA, ki obsegajo:
• Močan zobobol (huda stalna dnevno nočna bolečina, ko analgetik ne pomaga več)
• Akutne infekcije (oteklina, ognojek, težko požiranje ali odpiranje ust)
• Krvavitve po ekstrakcijah ali poškodbah
• Poškodbe v področju zob, čeljusti in ustne votline

Med nujna stanja ne štejejo izpadle zalivke in prevleke, okrušeni zobje, poškodovane proteze in ortodontske obravnave! Prosimo vas za razumevanje, pri ukrepih po epidemiji COVID19🦠 gre za varovanje vašega in našega zdravja.

Srečno in ostanite zdravi, se kmalu vidimo!

Dr. Sanda Lah Kravanja, dr.dent.med.,spec. čeljustne in zobne ortopedije,
Irena Srebrnič, dr. dent. med.
in sodelavke

Izvajalec zobozdravstvene dejavnosti
Dentalni center Dr. Lah Kravanja Bovec
Lokacija koncesijske ordinacije: Zdravstveni dom Bovec, Kot 85, Bovec,📞 05 3896303

Lokacija samoplačniških ordinacij: Mala vas 56, Bovec 📞030 271 161 Vabljeni!

#ostanitezdravi #ostanidoma #stopcovid19 #zazdravjedoma

Scroll to Top