Dentalni center Dr. Lah Kravanja
nov specialistični program

Ortodontija Bovec
s koncesijo


Nov ortodontski program v Bovcu za otroke z napotnico

Občina Bovec in Dentalni center dr. Lah Kravanja Bovec z veseljem obveščata starše o pomembni pridobitvi za ortodontsko zdravljenje na napotnico za otroke in mladostnike iz Bovca in Posočja.  Ministrstvo za zdravje je namreč prisluhnilo pobudi dr. Sande Lah Kravanja in Občine Bovec z županom Valterjem Mlekužem na čelu ter odobrilo koncesijo in dodatni program za ortodontsko zdravljenje otrok in mladostnikov na napotnico. 

Program bo izvajala zobozdravnica specialistka čeljustne in zobne ortopedije dr. Sanda Lah Kravanja, dr. dent. med., spec. s sodelavkami, z možnostjo pričetka takoj, saj ima Dentalni center dr. Lah Kravanja v Bovcu ustrezne ordinacijske prostore, dentalno opremo in kadre že na razpolago v obstoječih delujočih kapacitetah.  

Ministrstvo za zdravje in številni zdravstveni ministri so vlogo za koncesijo in program obravnavali vsa ta dolga leta, a brez posluha za podeželje, zato je bila ob praznovanju 20-letnice delovanja Dentalnega centra dr. Lah Kravanja v Bovcu v letu 2016 podana še javna pobuda s podporo lokalne skupnosti in župana Valterja Mlekuža, saj so bile potrebe otrok  in čakalne dobe velike, zobozdravnica specialistka in vsa potrebna infrastruktura pa v Bovcu že na razpolago. 

Sedež nove ortodontske ordinacije je na že znani lokaciji Mala vas 56 v Bovcu, ordinacijski čas za otroke pa bo ob ponedeljkih in petkih. Program je nov, zato pričenjamo brez čakalne dobe, vendar le do zapolnitve kapacitet, zato vabimo vse zainteresirane starše najprej iz Posočja. Ker pa se lahko v sistemu e-zdravje enakovredno prijavijo napoteni otroci tudi iz drugih regij in glede na to, da so nacionalne čakalne dobe za specialistično ortodontsko zdravljenje precej dolge, bo po določenem času tudi nastanek čakalnih vrst verjetno pričakovan. V tem, zaradi koronavirusa neizprosnem in nepredvidljivem letu 2020, ki se na srečo izteka, je pridobitev novega programa za otroke kot plod dolgoletnih prizadevanj zelo lepa in pozitivna novica. Prosim, posredujte informacijo tudi vsem tistim, ki bi jo morda potrebovali! Veselimo se novih izzivov v domačem kraju, zato vljudno vabljeni.

 


Kontakt:

Dentalni center dr. Lah Kravanja 
Specialistična ortodontska ordinacija s koncesijo
Mala vas 56, 5230 Bovec 
T: 030 337 882  
E-naslov: ortodontija.bovec@mydentist.si

Scroll to Top